Wczytuję dane...

NSF H1,H2,3H

  • H1 – smary stosowane w środowisku spożywczym, gdzie jest niewielka możliwość przypadkowego kontaktu z żywnością. Składniki smaru mogą zawierać jeden lub kilka z dopuszczonych olejów bazowych, dodatków i zagęszczaczy.
  • H2 – smary wykorzystywane w urządzeniach i częściach maszyn w miejscach, gdzie nie istnieje możliwość kontaktu smar – produkt żywnościowy. Ponieważ nie ma ryzyka kontaktu z żywnością, smary w tej grupie nie mają zdefiniowanej listy dopuszczalnych składników. Nie mogą jednak zawierać metali ciężkich, takich jak antymon, arsen, kadm, ołów, rtęć lub selen. Ponadto smary nie mogą zawierać substancji rakotwórczych.
  • 3H – smary znane jako rozpuszczalne lub jadalne. Są używane do czyszczenia i zabezpieczania przed korozją części maszyn i urządzeń mających bezpośredni kontakt z żywnością.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów