


SMAR DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ LMF2 H1 400G /KAJO/
Opis
Smar dopuszczony do kontaktu z żywnością LMF-2 H1 KAJO 400g
Smar do kontaktu z żywnością KAJO-Lebensmittelfett LMF 2 jest jasnym kolorystycznie smarem z kompleksowym zagęszczaczem glinowym na bazie medycznych olei białych.
Spełnia szczególnie wymagania dotyczące smarów dla przemysłu spożywczego i jednocześnie posiada odpowiednie właściwości smarne dla elementów łożysk i maszyn.
Smar KAJO LMF-2 powinien być stosowany wszędzie tam, gdzie niemożliwe jest, ze względów technicznych, uniknięcie lub wykluczenie kontaktu smaru z żywnością.
Szczególne właściwości:
odporność oksydacyjna
doskonała mechaniczna odporność i stabilność na ugniatanie,
odporność na działanie wody
dobre właściwości ochrony przed korozją
właściwości adhezyjne
klasa NLGI 2 DIN 5 1818
temperatura stosowania -20 do +120 krótkotrwale do +140°C
Spełnia wymaganie zgodnie z USDA 2H-1 (FDA CFR 178.3570). Smar KAJO do kontaktu z żywnością LMF-2 posiada dopuszczenie H1 NSF (National Sanitary Foundation), NSF-Registration-No. 127969.
Opakowanie:
Kartusz 400g
Temperatura stosowania krótkotrwale -20 do +120 do +140°C